Kulttuuripalvelut

 

Kulttuuritoimisto

Lapua on tunnettu aktiivisesta kulttuuritoiminnastaan. Pääosa kulttuuri- ja museopalveluista keskittyy Kulttuurikeskuksen alueelle. Kulttuuritoimi edistää kaupungin kehittymistä monimuotoiseksi asuinympäristöksi ja kiinnostavaksi vapaa-ajan viettopaikaksi.
Kulttuuritoimisto sijaitsee Vanhassa Paukussa päärakennuksen ensimmäisen kerroksen aulan vieressä olevalla parvitasolla.

 

Museo- ja näyttelytoiminta

Lapuan kaupunki ylläpitää kolmea museota ja järjestää monipuolista näyttelytoimintaa. Kaikki museot ja näyttelytilat sijaitsevat Vanhassa Paukussa. Kulttuurikeskuksen helmi on lokakuussa 2006 avattu Lapuan Taidemuseo. Alueen päärakennuksessa Isossa Tehtaassa sijaitsevat Patruunagallerian, Lapuan Patruunatehtaan museon, Pyhälahden Valokuvaamomuseon sekä Pohjanmaan valokuvakeskuksen näyttelytilat.

Lisäksi kulttuuritoimi toimii tiiviissä yhteistyössä Lapua-Seuran ja sen ylläpitämän Ränkimäen talomuseon kanssa kuin myös muiden yhteisöjen ja yhdistysten kanssa.

 

 Tapahtumat

Lapuan kulttuuritoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Jokakesäinen Kesää kauppakadulla -tapahtuma pidetään Pyhälahden aukiolla keskustassa, ja kulttuuritoimi järjestää konsertteja ja teatteriesityksiä kouluille ja päivähoitoon.
Kulttuuritoimi on yhteistyökumppani monissa tapahtumissa, kuten Lakeuden laajakuvafestivaalissa ja veteraanitapahtumissa.

Ota yhteyttä kulttuuritoimiston myyntisihteeriin, mikäli olet järjestämässä kulttuuritapahtumaa tai –tilaisuutta Lapualla.

 

Avustukset

Kulttuuritoimi jakaa avustuksia vuosittain avustuksia kulttuuritoiminnan tukemisestaan kuten taiteen harjoittamiseen ja harrastamiseen, taidepalvelusten tarjontaan ja käyttöön, kotiseututyötä sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimiseen ja edistämiseen.

Vuoden 2020 avustukset haettavissa nyt!

 

Tulosta tästä hakulomakkeet

 

 

Ota yhteyttä:
Tapahtumat, kokoukset: ruut.lehto@lapua.fi, 044 438 4582
Avustukset, näyttelyt: tuula.ylisaari@lapua.fi, 044 438 4584

 

Yhteystiedot

Kulttuurikeskus Vanha Paukku

Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua
p. 06 438 4582 tai 044 438 4582
info@lapua.fi

 

Aukioloajat: kts. Yhteystiedot