Kulttuuripalvelut

Kulttuuritoimisto

Lapua on tunnettu aktiivisesta kulttuuritoiminnastaan. Pääosa kulttuuri- ja museopalveluista keskittyy Kulttuurikeskuksen alueelle. Kulttuuritoimi edistää kaupungin kehittymistä monimuotoiseksi asuinympäristöksi ja kiinnostavaksi vapaa-ajan viettopaikaksi.
Kulttuuritoimisto sijaitsee Vanhassa Paukussa päärakennuksen ensimmäisen kerroksen aulan vieressä olevalla parvitasolla.

 

Museo- ja näyttelytoiminta

Lapuan kaupunki ylläpitää kolmea museota ja järjestää monipuolista näyttelytoimintaa. Kaikki museot ja näyttelytilat sijaitsevat Vanhassa Paukussa. Kulttuurikeskuksen helmi on lokakuussa 2006 avattu Lapuan Taidemuseo. Alueen päärakennuksessa Isossa Tehtaassa sijaitsevat Patruunagallerian, Lapuan Patruunatehtaan museon, Pyhälahden Valokuvaamomuseon sekä Pohjanmaan valokuvakeskuksen näyttelytilat.

Lisäksi kulttuuritoimi toimii tiiviissä yhteistyössä Lapua-Seuran ja sen ylläpitämän
Ränkimäen talomuseon kanssa kuin myös muiden yhteisöjen ja yhdistysten kanssa.

 

Tapahtumat

Lapuan kulttuuripalvelut järjestää erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Jokakesäinen Kesää kauppakadulla -tapahtuma pidetään Pyhälahden aukiolla keskustassa, ja kulttuuritoimi järjestää konsertteja ja teatteriesityksiä kouluille ja päivähoitoon. Kulttuuritoimi on yhteistyökumppani monissa tapahtumissa, kuten Pohjanmaan valokuvakeskuksen tapahtumissa ja veteraanitapahtumissa.

 

Ota yhteyttä kulttuuritoimiston myyntisihteeriin tai kulttuurituottajaan, mikäli olet järjestämässä kulttuuritapahtumaa tai –tilaisuutta Lapualla.

 

Avustukset

Kulttuuritoimi jakaa avustuksia vuosittain kulttuuritoiminnan tukemiseen kuten taiteen harjoittamiseen ja harrastamiseen, taidepalvelusten tarjontaan ja käyttöön, kotiseututyöhön sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimiseen ja edistämiseen.

HYVINVOINTILAUTAKUNNAN TOIMINTA- JA KOHDEAVUSTUSTEN HAKU VUODELLE 2024

 

Hyvinvointilautakunta julistaa haettavaksi
25.4.2024 klo 15.00 mennessä
kulttuuritoimen toiminta-avustukset sekä kulttuuri- ja sivistystoimen kohdeavustukset.

Kulttuuri- ja sivistystoimen avustukset haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Hakemuksiin on liitettävä vaaditut liitteet.

Hakulomakkeet ja avustusperiaatteet löytyvät:
Kulttuuri ja sivistys:  https://lapua.fi/kulttuuri-vapaa-aika-ja-matkailu/kulttuuripalvelut/

 

Tiedustelut:
Kulttuurisihteeri Tuula Ylisaari 044 438 4584 tai kulttuuripäällikkö Heli Talvitie, 044 438 4510

 

Ota yhteyttä:
Tapahtumat, kokoukset: ruut.lehto@lapua.fi, 044 438 4582
Avustukset, näyttelyt: tuula.ylisaari@lapua.fi, 044 438 4584