Patruunagalleria

ESILLÄ NYT:

 

 

Risto Vähämäen valokuvanäyttely Karhuja itärajalta – isokarhu ja pikkunallet
Kirjaston aula 4.1. – 20.2.2021

Lapualainen Risto Vähämäki on kuvannut karhujen elämää lähellä Venäjän rajaa Suomussalmella ja Kuusamossa. Karhu on metsän kuningas. Se on Suomen kansalliseläin. Karhu esiintyy monien kuntien, mm. Lapuan vaakunassa.
Suomen metsissä vaeltaa tällä hetkellä vähän yli 2000 karhua, joitakin myös Etelä-Pohjanmaalla.

www.ristovahamaki.fi

 

Patruunagalleriassa järjestetään tasokkaita eri taiteenlajien vaihtuvia näyttelyitä. Galleria sijaitsee Vanhan Paukun Kulttuurikeskuksessa, keskellä entisen Patruunatehtaan tehdasmiljöötä.

Toiminnasta vastaa Lapuan kaupungin kulttuuritoimi.

Vuosittain näyttelyitä on 10 – 11 kpl, näyttelyajan ollessa noin kuukausi. Näyttelyiden alkamispäivä on yleensä keskiviikko, päättymispäivä sunnuntai.

 

Tiedot näytteilleasettajille

Tapahtumakalenteriin tästä

Pohjanmaan valokuvakeskus

ESILLÄ NYT:
Lapua Art Biennale – Arki

24.2.27.3.2021
Mitä ympärilläsi tapahtuu ja miltä tavallinen arki näyttää? Miten eri ihmisten arki eroaa toisistaan? Millaista on hyvä arki? Entä huono? Mitä ihmisten arjesta nousee kuvissa esiin? Upeassa näyttelyssä valokuvia elämästä kenties sen olennaisimmassa ominaisuudessa – arkisena. Mukana lähes 50 kuvaajaa ja 106 kuvaa.
Avoinna ma-to 11-19, pe 11-17, la 11-15. Vapaa pääsy. Tervetuloa turvallisesti maskisuosituksin.

 www.pova.fi

 

 

Valokuvauksen ja valokuvataiteen alueellinen edistämiskeskus

Pohjanmaan valokuvakeskus POVA on toiminut jo parinkymmenen vuoden ajan yhdistysmuotoisena. Valokuvakeskuksen pääpainona on esitellä valokuvataidetta Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla ja tuoda esiin alueensa valokuvataiteilijoita. POVAn galleria sijaitsee Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa.

Valokuvakeskuksen 38 neliömetrin galleriatilassa järjestetään vuosittain noin 10 näyttelyä, joista päättää keskuksen hallitus.

Valokuvakeskus järjestää luentoja, näyttelyitä, kilpailu- ja kurssitoimintaa. Vuosittain POVA järjestää Lakeuden Laajakuvafestivaalin ja muita tapahtumia. Kursseja ja jäsenistöään varten on POVAlla käytössään mustavalkolaboratorio Vanhan Paukun tiloissa.

 

www.pova.fi

 

Tiedot näytteilleasettajille

Yhteystiedot

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua


Patruunagalleria ja Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleria
Avoinna
ma-to 11–19
pe 11–17
la 11–15
Vapaa pääsy