Patruunagalleria

ESILLÄ NYT:

 

Elina Kujansuu
Katoava Maa
näyttely 28.8.2021 asti.

 

 
Kuvataiteilija Elina Kujansuu Nokialta on tuonut Patruunagallerian kesänäyttelyyn Lapualle 32 kpl värikkäänraikasta maalausta.
“Olen katsellut ja maalannut maisemaa sekä siihen kuuluvia eläimiä jo monta vuotta, välillä vähän perspektiiviä vaihdellen, mutta aina kuitenkin saman aiheen ympärillä pyörien. Minulla on syvä rakkaus luontoa kohtaan. Se on ikiaikainen ja samalla koko ajan muuttuva. Se on tuttu, samalla vieras ja monimuotoinen. Ehkäpä juuri siksi maisema harvoin esiintyykään kovin realistisena maalauksissani, vaan pikemminkin tunteena ja tunnelmana, liikkeenä, värinä tai jopa abstraktiota lähenevänä viitteellisenä näyttämönä eläimille, jotka nekin nykymaalauksissani usein verhoutuvat, ollen läsnä, mutta samalla tavoittamattomissa. Mitä tutummaksi maisema ja sen eläimet minulle käyvät, sitä salaperäisemmäksi ne muuttuvat, sitä enemmän niitä kunnioitan, sitä enemmän ne kiinnostavat ja sitä enemmän kannan myös huolta, sehän liittyy aina rakkauteen”.

 

www.elinakujansuu.net

 

———–

 

Patruunagalleriassa järjestetään tasokkaita eri taiteenlajien vaihtuvia näyttelyitä. Galleria sijaitsee Vanhan Paukun Kulttuurikeskuksessa, keskellä entisen Patruunatehtaan tehdasmiljöötä.

Toiminnasta vastaa Lapuan kaupungin kulttuuritoimi.

Vuosittain näyttelyitä on 10 – 11 kpl, näyttelyajan ollessa noin kuukausi. Näyttelyiden alkamispäivä on yleensä keskiviikko, päättymispäivä sunnuntai.

 

Tiedot näytteilleasettajille

Tapahtumakalenteriin tästä

Pohjanmaan valokuvakeskus

ESILLÄ NYT:

 

Katriina Haikala
“Lupta Femeilor – Women’s Fight” 
näyttely 28.8.2021 asti.

 

 

“Lupta Femeilor – Women’s Fight” on projekti, joka on saanut alkunsa Itä-Euroopasta Suomeen tulleiden romaninaisten toiveesta. Taiteellisen yhteistyön lähtökohtana on ollut rakentaa yhdessä naisten kanssa kantasuomalaisille moniulotteista kuvaa romaninaisista, jotka nähdään usein joko kerjääjinä, uhreina tai rikollisina ja joihin kohdistuu ennakkoluuloja, rasismia ja muukalaisvihaa. Romaninaiset erottuvat suomalaisessa katukuvassa pukeutumistapansa ja ihonvärinsä vuoksi, mikä tekee heistä haavoittuvia ja helppoja vihan kohteita. Romaninaiset kohtaavat sekä kotimaassaan, että Suomessa syrjintää, eriarvoisuutta ja äärimmäistä köyhyyttä. Siksi kerjäämisestä on tullut osalle heistä elinkeino.

 

———–

 

Valokuvauksen ja valokuvataiteen alueellinen edistämiskeskus

 

 

Pohjanmaan valokuvakeskus POVA on toiminut jo parinkymmenen vuoden ajan yhdistysmuotoisena. Valokuvakeskuksen pääpainona on esitellä valokuvataidetta Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla ja tuoda esiin alueensa valokuvataiteilijoita. POVAn galleria sijaitsee Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa.

Valokuvakeskuksen 38 neliömetrin galleriatilassa järjestetään vuosittain noin 10 näyttelyä, joista päättää keskuksen hallitus.

Valokuvakeskus järjestää luentoja, näyttelyitä, kilpailu- ja kurssitoimintaa. Vuosittain POVA järjestää Lakeuden Laajakuvafestivaalin ja muita tapahtumia. Kursseja ja jäsenistöään varten on POVAlla käytössään mustavalkolaboratorio Vanhan Paukun tiloissa.

 

www.pova.fi

 

Tiedot näytteilleasettajille

Yhteystiedot

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua

 

Patruunagalleria ja Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleria
Avoinna
ma-to 11–19
pe 11–17
la 11–15
su 11-15 (8.8.2021 asti)
Vapaa pääsy