Lapuan Taidemuseo

Lapuan Taidemuseo on kulttuurikeskuksen “helmi”. Lapuan Taidemuseossa voit tutustua kolme kertaa vuodessa vaihtuvaan näyttelyyn.

 

Lapuan Taidemuseon alkuna on varatuomari Pauli Laurilan taidelahjoitus Lapuan kaupungille vuonna 1998. Lahjoituksen ehtona oli taidemuseon perustaminen kokoelman säilytystä ja esittelyä varten. Taidemuseo päätettiin toteuttaa Kulttuurikeskus Vanhan Paukun alueelle vielä käyttämättömänä olleeseen entiseen pintakäsittelylaitokseen, jonka on alun perin suunnitellut arkkitehti Onni Tarjanne. Taidemuseon pääsuunnittelijana toimi akateemikko Juha Leiviskä Helsingistä, jonka ansiosta historia ja nykypäivä yhdistyvät kauniisti museon arkkitehtuurissa, jonka vaikuttavimpana ja keskeisenä tekijänä toimii valo. Taidemuseo on ollut avoinna yleisölle 1.10.2006 vietetyistä avajaisista alkaen.

Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseon lisäksi Lapuan Taidemuseo on maakunnassa vasta toinen. Näyttelytoiminta jakaantuu vuodenaikojen mukaan neljään teemaan. Kesäisin esillä on pohjalaista taidetta, syksyllä nuoren taitelijan tuotantoa, talvella ulkomaista taidetta ja keväällä kansallisesti merkittävien taiteilijoiden teoksia. Vaikka rajoja ylitetäänkin monin tavoin, tärkeällä sijalla on kaupungin kuvataide-elämä ja lapualaislähtöisten taiteilijoiden tuotanto.

www.lapuantaidemuseo.fi

Yhteystiedot

Lapuan taidemuseo
Avoinna

ti-pe 11–17
la 11–15

Vapaa pääsy.

Opastetut ryhmäkäynnit varauksesta
044 438 4477 (ma-pe 8–16)

www.lapuantaidemuseo.fi