Patruunagalleria

Patruunagalleriassa järjestetään tasokkaita eri taiteenlajien vaihtuvia näyttelyitä. Galleria sijaitsee Vanhan Paukun Kulttuurikeskuksessa, keskellä entisen Patruunatehtaan tehdasmiljöötä. Toiminnasta vastaa Lapuan kaupungin kulttuuritoimi.

Vuosittain näyttelyitä on 10 - 11 kpl, näyttelyajan ollessa noin kuukausi. Näyttelyiden alkamispäivä on yleensä keskiviikko, päättymispäivä sunnuntai.

Näytteilleasettajalle:

Näyttelytilat on tarkoitettu pääasiassa ammattitaiteilijoille. Näyttelyissä myydyistä töistä ei peritä provisiota. Yleisöllä on näyttelyihin vapaa pääsy.

Tiloista peritään näytteilleasettajalta vuokraa 310 euroa, sis.alv. Kulttuuritoimisto ilmoittaa näyttelyistä Lapuan paikallislehdessä ja -radiossa, tekee näyttelyluettelon puhtaaksikirjoituksen ja monistuksen yleisölle sekä tekee tarvittaessa avajaiskutsut, monistaa ja postittaa ennalta sovitun määrän.  Kulttuuritoimisto järjestää myös näyttelyn tiedotustilaisuuden lehdistölle ja avustaa näyttelyn pystyttämisessä.

Näytteilleasettaja vastaa itse töiden kuljetuksesta Patruunagalleriaan ja takaisin, näyttelyvakuutuksesta sekä mahdollisten avajaisten tarjoilukustannuksista. Näytteilleasettaja, taiteilija, päättää itse pitääkö hän varsinaiset avajaiset.

Avajaistarjoilun voi taiteilija itse järjestää galleriassa tai sen voi tilata näyttelytilan vieressä sijaitsevasta Ison Prässin Ravintolasta, puh. 06 - 438 4308.

Näyttelytilan valvonta tapahtuu gallerian vieressä olevasta kulttuurikeskuksen Infopisteestä, valvonta ei ole pääasiallista (jatkuvaa).

Ota yhteyttä:

Patruunagallerian näyttelyvaraukset hoitaa Lapuan kaupungin kulttuuritoimisto, puh. 06 - 438 4584 tai tuula.ylisaari@lapua.fi Vapaamuotoisia näyttelyhakemuksia voi lähettää kulttuuritoimistoon, mukana tulee olla CV ja myös kuvia teoksista. Kulttuuritoimisto pidättää itselleen oikeuden laatia vuosittaiset näyttelysuunnitelmat tarjotuista näyttelyistä. Näyttelytarjonta Patruunagalleriaan on erittäin runsas ja keskimääräinen varausaika on noin kolme vuotta. Meneillään olevat näyttelyt.

Pohjapiirustus jpeg.

 

Avoinna

ma-to 11-19
pe 11-17
la 11-15
(Heinä-elokuussa myös su 11-15)

Vapaa pääsy.