Kulttuuripalvelut

 

Kulttuuritoimisto

Lapua on tunnettu aktiivisesta kulttuuritoiminnastaan. Pääosa kulttuuri- ja museopalveluista keskittyy Vanhan Paukun Kulttuurikeskuksen alueelle. Kulttuuritoimi edistää kaupungin kehittymistä monimuotoiseksi asuinympäristöksi ja kiinnostavaksi vapaa-ajan viettopaikaksi.

Kulttuuritoimisto sijaitsee Vanhassa Paukussa päärakennuksen ensimmäisen kerroksen aulan vieressä olevalla parvitasolla.

Museo- ja näyttelytoiminta

Lapuan kaupunki ylläpitää kolmea museota ja järjestää monipuolista näyttelytoimintaa. Kaikki museot ja näyttelytilat sijaitsevat Vanhassa Paukussa. Kulttuurikeskuksen helmi on lokakuussa 2006 avattu Lapuan Taidemuseo. Alueen päärakennuksessa Isossa Tehtaassa sijaitsevat Patruunagallerian, Lapuan Patruunatehtaan museon, Pyhälahden Valokuvaamomuseon sekä Pohjanmaan Valokuvakeskuksen näyttelytilat.

Lisäksi kulttuuritoimi toimii yhteistyössä lapualaisten yhteisöjen ja yhdistysten kanssa.

Tapahtumat

Lapuan kulttuuritoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Jokakesäinen Kesää kauppakadulla -tapahtuma pidetään Pyhälahden aukiolla keskustassa, ja kulttuuritoimi järjestää konsertteja ja teatteriesityksiä kouluille ja päivähoitoon.

Kulttuuritoimi on yhteistyökumppani monissa tapahtumissa, kuten Lakeuden laajakuvafestivaalissa ja veteraanitapahtumissa.

Ota yhteyttä kulttuuritoimiston myyntisihteeriin, mikäli olet järjestämässä kulttuuritapahtumaa tai –tilaisuutta Lapualla.

Avustukset

Kulttuuritoimi jakaa avustuksia vuosittain avustuksia kulttuuritoiminnan tukemisestaan kuten taiteen harjoittamiseen ja harrastamiseen, taidepalvelusten tarjontaan ja käyttöön, kotiseututyötä sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimiseen ja edistämiseen.

Kulttuuripalvelut/avustusohjesääntö

 

 

 

Tiedustelut

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Kulttuuritoimisto
Kauppakatu 23
62100 Lapua

Myyntisihteeri Ruut Lehto
p. 06 438 4582 tai 044 438 4582
ruut.lehto@lapua.fi
- tapahtumat
- kokouspalvelut ja matkailu

Kulttuurisihteeri Tuula Ylisaari
p. 06 438 4584 tai 044 438 4584
tuula.ylisaari@lapua.fi
- näyttelytoiminta
- kulttuuritoimen avustukset