ERILAISIA ELÄMYKSIÄ
Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa

Vanha Paukku on ympäristöltään ja historialtaan ainutlaatuinen kulttuuri- ja yrityskeskus Lapuanjoen rannalla. Vanhoista tehdasrakennuksista muodostuvalla alueella on 200-paikkainen Alajoki-sali, kokoustiloja sekä lounaskahvila. Vanhan Paukun alue on myös koti usealle yrittäjälle ja toimijalle. Elokuvateatteri Bio Marilyn, Teatteri Lapua, Lapuan Taidemuseo, kirjasto sekä musiikki- ja kansalaisopisto toimivat kaikki kulttuurikeskuksen tiloissa. Kesällä Vanhan Paukun rannasta lähtee myös jokilaiva, joka vie matkalaisensa retkelle jokimaisemiin Lapuan historiaan.

Päiväretki Vanhaan Paukkuun

Opastetun kierroksen aikana tutustutaan alueen historiaan ja mm. kaupunginkirjastoon, Patruunagallerian ja Pohjanmaan Valokuvakeskuksen näyttelyihin, Lapuan patruunatehtaan museoon ja Pyhälahden Valokuvaamomuseoon. Lisäksi käynti Lapuan Taidemuseossa.

Tee ostoksia laadukkaissa tehtaanmyymälöissä sekä Taidemuseon museokaupassa.

Lounaan tai kahvit voi nauttia Ison Prässin kahvilassa. Lounas ma-pe kello 11-14. Kahvila toimii myös tilausravintolana. A-oikeudet.

Rata-ammunta kulttuuritarjonnan lisäksi Vanhassa Paukussa on Lapuan Seudun Ampujien ampumarata, johon mahtuu kerralla 10 henkeä. Voit kokeilla ilmapistoolia –tai kivääriä.

Jokiristeily vie matkalle Lapuan historiaan ja eteläpohjalaiseen luontoon. Kesäaikana risteilevä M/S KOIVUNLEHTI tekee noin tunnin mittaisen opastetun Lapuanjoki-risteilyn.

Kesto:

2-4h

Ryhmä:

20-50 henkeä

Hinta:

3,50 € - 9,50 €

Sisältää:

Opastetun kierroksen alueella, käynnin Taidemuseossa, pullakahvit tai lounaan Ison Prässin kahvilassa. 

Lisäpalvelut:

- Opastus Lapuan Taidemuseossa 30€/ryhmä

- Jokilaivaristeily tilausristeilynä 360€ (touko-syyskuu)

- Rata-ammunta 10 €/hlö 

 

Tiedustelut

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Infopiste
Kustaa Tiitun tie 1
62100 Lapua
Puh. 06 438 4582
info@lapua.fi
www.vanhapaukku.fi